Kakun koko
Ohje kakun koon valintaan.
Minkä verran kakkua pitäisi varata henkeä kohden? Kysymykseen ei ole yksiselitteistä vastausta. Kakun menekkiin vaikuttaa moni asia. Millaisista juhlista/tapahtumasta on kysymys? Mitä muuta on tarjolla? Minkä ikäisiä vieraat ovat? Onko tarjolla tuhti suklaakakku vai kevyempi vaaleapohjainen kakku? Onko kesä vai talvi? Ovatko vieraat nälkäisiä vai kylläisiä?
Laadimme ohjeistuksen, jonka perusteella sinun on helppo arvioida, minkä kokoisen kakun tarvitset. Jos kooista ei tunnu löytyvän sopivaa tai vieraita on paljon, voit ostaa useamman kakun. Yleensä kakkua kannattaa varata reilusti, jotta kukaan ei jää ilman.
Kakun koko
S
1-8 hlöä
Korkeus n. 9 cm
Halkaisija n. 15 cm
M
9-15 hlöä
Korkeus n. 11 cm
Halkaisija n. 18 cm
L
16-25 hlöä
Korkeus n. 11 cm
Halkaisija n. 23 cm
Kakkupalan koko
S
leikattuna 8 palaan
Palan koko n. 2,5 dl/160 g
M
leikattuna 9 palaan
Palan koko n. 3,5 dl/240 g
leikattuna 15 palaan
Palan koko n. 2,1 dl/140 g
L
leikattuna 16 palaan
Palan koko n. 3,1 dl/190 g
leikattuna 25 palaan
Palan koko n. 2,0 dl/120 g